De juiste huwelijksplek

Al lang niet iedereen wil meer traditioneel in een kerk trouwen. Het is ‘te suf’ en ‘ouderwets’. Tegenwoordig kun je in Nederland elkaar dan ook op steeds meer plekken het ja-woord geven. Op het strand, bij een kasteel, in de achtertuin, of… op een dancefestival natuurlijk! Volgend jaar op 30 mei zal het de eerste keer zijn dat stellen elkaar eeuwig trouw beloven op een muziekfestival. Summer Energy in Amersfoort is de gelukkige.

Populairste locaties in Nederland

In februari is er een award uitgedeeld aan de meest populaire trouwlocatie in Nederland. Hierbij kwam Finley, gevestigd in Nieuw-Loosdrecht, als winnaar uit de bus. Het is niet voor niks dat ze deze locatie ‘het witte huis’ noemen. Alles dat je kunt wensen is op deze plek te vinden. De eigen jachthaven maakt de sfeer helemaal af. In 2012 had deze locatie dan ook al de eerste prijs in de wacht gesleept.
Op de tweede plaats staat Landgoed Waterland. Het thema is hier een beetje gericht op het Engelse leven. Er worden dan ook lekkere Engelse hapjes opgedient zoals scones met clotted cream.
De derde plek is veroverd door Ridderhofstad Rhijnauwen. In dit grote landhuis is plek voor maar liefs 76 personen. Het feest kan dus zo laat worden als je wilt, want iedereen kan blijven slapen!
De vierde en vijfde plek zijn nog ingevuld door Kasteel Montfoort en Het Heerenhuys.

Kosten besparen

Als je besluit zo’n mooie trouwplek uit te kiezen zal er natuurlijk wel een prijskaartje aanzitten. Gelukkig hoeft niet altijd alles overdreven en zijn er ook genoeg andere leuke plekken om te trouwen. Er zijn namelijk nog een hoop andere kosten die bij zo’n huwelijk komen kijken. Het eten, de kleding, de taart, muziek en natuurlijk niet te vergeten; de perfecte trouwring! De ring is iets dat je elke dag nog zal herinneren aan die mooie dag. Het is dus erg belangrijk om de juiste uit te kiezen.
Om de kosten van je bruiloft een beetje te besparen zijn er genoeg truucjes die je kunt toepassen. Wees bijvoorbeeld niet bang om je familie en vrienden om hulp te vragen. Heb je toevallig een vriendin die kapster is? Dan wil ze vast je haar wel doen! Of vraag een familielid om te helpen wat lekkere hapjes klaar te maken. Daarnaast hoeft decoratie niet duur te zijn. Ook met wat simpele dingen kan de opmaak van een ruimte er heel mooi uitzien.

Uiteindelijk beslist iedereen natuurlijk zelf hoeveel geld ze voor een bruiloft willen neerleggen. En zo gek als Tom Cruise en Katie Holmes het maakte met hun 2 miljoen, dat is natuurlijk weer een heel ander verhaal.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0