Ik ga trouwen, wat nu?

Een bruiloft is een moment van liefde met elkaar delen. Velen dromen al ver vantevoren van de perfecte dag. Zelfs al voordat er een verloving of zelfs een partner is. Dit begint al op jonge leeftijd met films van prinsen en prinsessen. En tegenwoordig mogen ook in steeds meer landen homoseksuele trouwen, dus er is niks meer om je tegen te houden. Het lijkt allemaal zo mooi. Maar niet iedereen bedenkt zich dat er ook een hele hoop geregeld moet worden. En zodra de dag dichterbij komt zullen hier een hoop zenuwen bij komen kijken. Dit terwijl de grote dag zelf ook al spannend genoeg is! Waar moet je allemaal aan denken bij het organiseren van een bruiloft?

De datum en locatie

Een sprookjesachtige bruiloft in de zon bij een kasteel, of toch liever gewoon in de achtertuin en mag het ook best herfst zijn? Elk koppel heeft zijn eigen idee over waar en wanneer de bruiloft moet plaatsvinden. Toch blijkt de zomer het populairste seizoen te zijn. Tegenwoordig zit je gelukkig niet meer per se vast aan een kerk aangezien het mogelijk is om op heel veel verschillende locaties elkaar het ja-woord te geven. Op die manier kun je jouw perfecte bruiloft al meer naar eigen smaak draaien.

Jurk/pak

Als er een thema/kleur is besloten voor de bruiloft kun je op basis daarvan een jurk uitkiezen. Maar het kan ook andersom. Vind eerst je droomjurk en kijk daarna hoe de rest van de aankleding erbij zal passen. Of jullie het pak ook in dezelfde kleurcode willen is natuurlijk een beslissing die gemaakt kan worden. Ook de kleding voor de bruidsmeiden en bruidsjonkers moet worden gekozen.

Ringen

De keuze van de trouwring is zeker niet onbelangrijk! Dit is het sieraad dat je de rest van je leven bij je draagt. Het is dus belangrijk om een ring te kiezen die jullie beiden mooi vinden en gelukkig mee zijn. Het vaststellen van een budget is hierbij handig. Op deze manier kan een juwelier jullie ook makkelijker helpen met een keuze. Ook kun je trouwringen op 123gold of andere sites verkrijgen. Via internet heb je toch snel een grotere collectie om uit te kiezen.

Andere aspecten

De nu besproken onderdelen zijn natuurlijk de 3 ‘belangrijkste’ dingen om te regelen. Maar hiernaast komen ook genoeg andere aspecten kijken. Denk bijvoorbeeld aan het eten, de gastenlijst samenstellen, de uitnodigingen versturen, de versiering, het boeket en zo nog veel meer. Zie je het allemaal echt niet meer zitten? Er zijn genoeg organisaties die je kunnen helpen wat lasten van je af te nemen. Door een weddingplanner in te huren bespreken jullie samen wat er moet gebeuren en zorgt hij of zij verder dat het geregeld wordt. Op die manier kan jij je met de belangrijkere dingen bezighouden. Namelijk: genieten.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0