Dit cadeau maakt de man

Op zoek naar een cadeau waarmee je tevens jouw partner in een nieuw jasje (of overhemd) kunt steken? Een mooi overhemd doet wonderen. Het zorgt ervoor dat uw man er gemakkelijk fraai, netjes en representatief uitziet. Er bestaan veel verschillende soorten overhemden. Wie de moeite neemt om zich hiervoor te interesseren en bovendien selectief te zijn, die zorgt ervoor dat uw partner straks loopt in een overhemd dat het beste bij hem past. Hieronder noemen we essentiƫle verschillen bij overhemden.

Boorden en Manchetten
De verschillen bij overhemden hebben vooral te maken met boorden en manchetten. Met de boorden van een overhemd of blouse bedoelen we de kraag. De manchetten zijn de uiteinden van de mouwen.

Verschillende boorden
Overhemden zijn er dus met verschillende boorden. Omdat het goed kan dat u hier niet zo bekend mee ben, noemen we enkele varianten.

De klassieke boord
De naam zegt het al: dit is de meest klassiek boord die er bestaat. Wordt zeer vaak gebruikt in combinatie met een pak en een stropdas.

De tabboord
De tabboord zorgt ervoor dat de stropdas strak wordt opgestrokken. Dit kan door middelen van een lusje onder de das. De tabboord is een staande boord.

De Wide Spread boord
Lijkt erg op de klassieke boord. Deze boord leent zich alleen meer uit voor de wat dikkere stropdassen en lossere knopen. Belangrijk detail: de boorden steken ver naar buiten.

De Cut-away boord

Dit is een opvallende. De punten van de boord wijzen namelijk nog verder naar buiten dan bij de Wide Spread boord.

Button-down boord
Deze boord wordt zit met knoopjes vast aan het overhemd. Het kan dus ook weer worden losgemaakt. Dit overhemd is wat informeler en wordt minder onder een pak of colbert gedragen. De reden waarom het met knoopjes vast zit aan het overhemd heeft te maken met een stukje geschiedenis. Tijdens het polo vroeger konden de boorden met knoopjes worden vastgemaakt waardoor de boorden het tijdens het spelen op de goede plek werden gehouden. In 1896 werden de boorden geĆÆntroduceerd door de Brooks Brothers. Vroeger werden de overhemden nagenoeg alleen gebruikt bij het sporten. Tegenwoordig ook op andere momenten, onder meer in de vrije tijd van mannen.

Twee soorten manchetten
Over manchetten kunnen we kort en bondig zijn. Er bestaan twee verschillende uitvoeringen van de manchet: de enkele manchet en de dubbele manchet.

De enkele manchet is de meest gebruikelijke. De dubbele manchet, die ook wel de French cuff wordt genoemd, is wat formeler en deftiger. Er zijn manchetknopen nodig om de dubbel manchet bij elkaar te houden.

Conclusie
Er zijn duidelijk verschillen, die worden gevormd door boorden en manchetten, waarmee uw keuze kan worden bepaald bij de aankoop van een overhemd. Uiteraard zijn er meer factoren van invloed op uw keuze zoals kleur en stof, maar die zijn wat overzichtelijker dan boorden en manchetten.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Powered by WordPress