Dit cadeau maakt de man

Op zoek naar een cadeau waarmee je tevens jouw partner in een nieuw jasje (of overhemd) kunt steken? Een mooi overhemd doet wonderen. Het zorgt ervoor dat uw man er gemakkelijk fraai, netjes en representatief uitziet. Er bestaan veel verschillende soorten overhemden. Wie de moeite neemt om zich hiervoor te interesseren en bovendien selectief te zijn, die zorgt ervoor dat uw partner straks loopt in een overhemd dat het beste bij hem past. Hieronder noemen we essentiële verschillen bij overhemden. Daarnaast hoort een beetje status erbij. Bij een mooi overhemd hoort een mooie horloge, paperclip en goeie sokken. Zorg altijd voor een compleet plaatje.

Boorden en Manchetten

De verschillen bij overhemden hebben vooral te maken met boorden en manchetten. Met de boorden van een overhemd of blouse bedoelen we de kraag. De manchetten zijn de uiteinden van de mouwen.

Verschillende boorden
Overhemden zijn er dus met verschillende boorden. Omdat het goed kan dat u hier niet zo bekend mee ben, noemen we enkele varianten.

De klassieke boord: De naam zegt het al: dit is de meest klassiek boord die er bestaat. Wordt zeer vaak gebruikt in combinatie met een pak en een stropdas.
De tabboord: zorgt ervoor dat de stropdas strak wordt opgetrokken. Dit kan door middelen van een lusje onder de das. De tabboord is een staande boord.
De Wide Spread boord: Lijkt erg op de klassieke boord. Deze boord leent zich alleen meer uit voor de wat dikkere stropdassen en lossere knopen. Belangrijk detail: de boorden steken ver naar buiten.
De Cut-away boord: Dit is een opvallende. De punten van de boord wijzen namelijk nog verder naar buiten dan bij de Wide Spread boord.
Button-down boord:Deze boord wordt zit met knoopjes vast aan het overhemd. Het kan dus ook weer worden losgemaakt. Dit overhemd is wat informeler en wordt minder onder een pak of colbert gedragen. De reden waarom het met knoopjes vast zit aan het overhemd heeft te maken met een stukje geschiedenis. Tijdens het polo vroeger konden de boorden met knoopjes worden vastgemaakt waardoor de boorden het tijdens het spelen op de goede plek werden gehouden. In 1896 werden de boorden geïntroduceerd door de Brooks Brothers. Vroeger werden de overhemden nagenoeg alleen gebruikt bij het sporten. Tegenwoordig ook op andere momenten, onder meer in de vrije tijd van mannen.

Twee soorten manchetten
Over manchetten kunnen we kort en bondig zijn. Er bestaan twee verschillende uitvoeringen van de manchet: de enkele manchet en de dubbele manchet.

Horloge

Bij een overhemd hoort altijd een mooi horloge. En dan bedoelen wij niet een horloge die men ook gebruikt bij het sporten en tientallen handige functies heeft maar een mooi klassiek horloge.

Paperclip

Als je in een pak loopt met een overhemd erbij dan ziet het er niet uit als je een enorm portemonnee in je zakken hebt zitten. Dan kan een Paperclip een stuk handiger zijn. Klinkt misschien saai maar je kan het een stuk aantrekkelijker maken door een paperclip bedrukken met je favoriete club.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0