Houdt alles netjes, zo blijven de leuke dingen zichtbaar!

Tip 1 Alles direct opruimen

Vaak komt het er niet van om iets op te ruimen, we weten namelijk wel hoe het moet maar hebben er vaak geen zin in of tijd voor. De beste manier is nog altijd om dingen gelijk op te ruimen als je het gebruikt hebt. Al heb je hier misschien ook niet altijd zin in, het zal toch flink schelen als je later niet een hele berg aan dingen moet doen die zijn blijven liggen. Geef bepaalde een vaste plek zodat je het makkelijker terug kan vinden.

Tip 2 Geef iedereen iets om rommel in te doen

Woon je met meerdere mensen thuis? Dan is het handig als iedereen een mand heeft om de was in te doen zodat het niet overal gaat rondslingeren. Dit kun je ook met spullen doen, iedereen een eigen doos met daarin rommel dat blijft rondslingeren en dan regels opstellen zodat het eens in de zoveel tijd geleegd wordt.

Tip 3 Gebruik je dingen wel echt?

Zoek dingen uit die je echt niet meer gaat gebruiken, het komt namelijk vaak voor dat alles in kosten en op zolder wordt gepropt zodat de rommel niet zichtbaar is. Waarom zou je iets bewaren wat je echt nooit meer gaat gebruiken? Het is dan misschien niet het leukste om alles te gaan uitzoeken maar het zal wel voldoening geven als het eenmaal is opgeruimd. Dit zorgt voor meer rust en natuurlijk plek voor andere dingen. Zo kan je er nuttige dingen neerzetten waar normaal geen plek voor zou zijn.

Tip 4 De zolder regelmatig opruimen

Dit sluit aan bij het bovenstaande stukje. Het is goed om een paar keer per jaar een dag in de plannen om de zolder goed op te ruimen. Misschien kom je dan weer dingen tegen waarvan je denkt ‘dit heb ik alweer niet gebruikt’. Ook is het zo makkelijker te onthouden waar je alles hebt liggen.

Tip 5 Iedereen thuis helpt mee

Het kan zijn dat je als enige in het gezin alles opgeruimd wilt hebben omdat dit rust geeft en het beter oogt. Bezig blijven met het opruimen van andermans rommel is natuurlijk niet zo logisch, aangezien andere prima zelf in staat zijn het meeste op te ruimen. Kinderen kan je bijvoorbeeld makkelijk leren hun speelgoed al op te ruimen en dingen niet zomaar neer te gooien. Dit kan je spelenderwijs aanleren en zal het later ook makkelijker maken als ze een paar jaar ouder zijn.

Tip 6 De gang

De meeste mensen zijn vaak dingen kwijt. De oplossing is hier vrij makkelijk voor. Als je een kastje in de gang hebt staan kan je daar een rommelbakje of rommella creëren waar dingen zoals sleutels, pasje of andere dingen die je vaak nodig hebt te vinden zijn. Als je vaak je sleutels zoekt kan je ook een haakje aan de muur maken en je sleutels aan een opvallend keycord hangen.

Als je dingen netjes opgeruimd houdt dan blijven de leuke dingen beter zichtbaar.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0