camera kopen

Camera cadeau geven, maar welke?

Een apparaat wat bij veel mensen op het verlanglijstje staat is een goede fotocamera. Natuurlijk worden er al heel wat foto’s geschoten met de mobiele telefoon tegenwoordig, maar aan de kwaliteit van een digitale camera kan nog niet getipt worden. En degenen die graag verre reizen maken bijvoorbeeld, willen wel professioneel ogende foto’s terugzien in hun fotoboeken. En daar is een echte camera nu eenmaal veel beter geschikt voor dan een smartphone. Ben je van plan om zelf een camerea aan te gaan schaffen of om iemand er een cadeau te doen? Dan hier wat informatie over de verschillende modellen zoals compactcamera’s en systeemcamera’s.

Compactcamera

In de naam van dit soort camera’s zit het voordeel al. De compactcamera is klein van formaat en gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Het is nog altijd de meest populaire camera en wordt vooral gebruikt door mensen die foto’s maken puur voor de lol. En mooie foto’s kunnen zeker gemaakt worden. Er is binnen de compactcamera’s redelijk veel verschil in kwaliteit. Voor een hogere prijs ontvang je vanzelfsprekend een hogere kwaliteit.

Voor wie het maken van foto’s al een uit de hand gelopen hobby aan het worden is zijn er de systeemcamera’s. Deze toestellen zijn wat betreft mogelijkheden en kwaliteit te verdelen tussen de compact en de spiegelreflexcamera. Ideaal om zeer scherpe afbeeldingen vast te leggen en doordat ze niet veel groter zijn dan hun kleine broertje kunnen deze ook gemakkelijk mee genomen worden waar dan ook naartoe. Het is een type dat nog niet zo heel lang op de markt is en voor velen nog onbekend. Voor wie niet al te veel utitwil geven en toch hoge kwaliteit wil hebben is de systeemcamera een prima alternatief.

Spiegelreflexcamera

Voor de professionals onder de fotografen is een spiegelreflexcamera aan te raden. Dit zijn geen toestellen die je snel en gemakkelijk overal naar toe sleept. Er komen verder nog meer zaken bij kijken als externe flitsers en losse lenzen die verwisseld kunnen worden naar omstandigheden. Door de werking met een spiegel kunnen veel scherpere foto’s gemaakt worden dan met andere camera’s. Voorwerpen kunnen eerst scherp gesteld worden om daarna vastgelegd te worden. De kwaliteit is verbluffend. Iedereen die al enigszins thuis is in de fotografie en er geld voor over heeft zou een spiegelreflexcamera moeten nemen. Om als cadeau te geven is dit type wellicht wat minder geschikt, de prijzen liggen al snel rond de 500 euro. Iemand blij maken is gegarandeerd, dat wel.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0