Tips voor de juiste relatiegeschenken

Ook in de wereld van de relatiegschenken heeft men niet stilgezeten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het bestellen en cadeau doen aan je gewaardeerde relaties. Leuk natuurlijk, maar is het wel allemaal zo doeltreffend? Een aantal tips waar je op kunt letten bij het kiezen van het geschikte promotiemateriaal.

Bestemming van het relatiegeschenk

Bedenk eerst waar het geschenk uiteindelijk terecht gaat komen. Als je er voor kiest om goedkope relatiegeschenken met jouw logo te laten bedrukken is het belangrijk dat die gezien gaat worden uiteraard. Dan heb je niets aan een pluche beer met het logo van jouw bedrijf, die na een dag al ergens in een hoek van de kinderkamer verdwijnt. Jouw bedrijf moet gezien worden en het liefst op een plek waar men aan het werk is. Veel handiger zijn dan bijvoorbeeld bedrukte pennen, aanstekers of rekenmachines met daarop het bedrijfslogo pronkend. Het voordeel van relatiegeschenken zoals aanstekers is dat ze vaak nog van eigenaar verwisselen en op deze manier nog meer reclame kunnen opleveren.

Nuttige relatiegeschenken met logo

Het hangt nauw samen met de uiteindelijke bestemming, maar nuttige relatiegeschenken waar jouw klant wat aan heeft leveren uiteindelijk veel meer nut op dan dingen die gelijk weg worden gelegd. Zo hoef je dus echt geen grote cadeaus weg te geven voor een beetje succes. Vaak zijn het de kleine dingen die veel handiger zijn. Wat te bedenken van koffiemokken die dagelijks in de pauze de blikvanger zijn of kalenders waar men het hele jaar op kijkt met zijn allen. De voorwaarde is alleen dat je altijd je logo er op laat drukken.

Proberen origineel te blijven

Nu er al zoveel jaren relatiegeschenken worden uitgewisseld wordt het wel steeds moeilijker om origineel te blijven. Het is misschien een beetje afgezaagd om nog aan te komen met pennen, kladblokjes of aanstekers. Als laatste daarom een tip. Geef een kalender met daarop originele foto’s van uw klanten zelf. Dit wordt altijd gewaardeerd en de kalender zal zeker een mooi plekje krijgen!

Terug naar boven pijl
0
0
0
0