Geef een persoon cadeau

Wil je een keer geen boek, cd of sieraad geven voor de verjaardag van een bekende? Geef dan een persoon cadeau! Nu zul je denken… een persoon cadeau? Jazeker, JO Cadeau tovert talentvolle freelancers en zzp’ers om in persoonlijke cadeautjes. Een mooi voorbeeld is Krzysztof de kunsthistoricus!

Krzysztof de kunsthistoricus

Al tijdens zijn studies Franse literatuur en kunstgeschiedenis begon Krzysztof met het geven van rondleidingen door musea. Hij merkte dat hij mensen lange tijd kan boeien door op een open en interactieve manier over kunst te spreken, en door dwarsverbanden aan te wijzen. Naast de rondleidingen verzorgt hij nu ook lezingen en colleges, in wel zeven verschillende talen en over allerhande kunsthistorische onderwerpen; van de invloed van het symbolisme tot de ontwikkeling van de graffiti. Hij past zijn verhalen altijd aan het publiek aan. “Ik geef bijvoorbeeld lezingen over Zaanse onderwerpen aan een Zaans publiek. Denk aan Monet in de Zaanstreek of het nieuwe postmoderne stadshart van Zaandam.”

Mijn verjaardagscadeau: rondleiding door het Rijksmuseum

rijksmuseum
Op een zaterdagmiddag kom ik met een groep van 8 vrienden aan bij het Rijksmuseum. Er staat een hele lange rij, bah. Maar gelukkig, daar staat Krzysztof ons op te wachten. Hij loodst ons in 10 seconden langs de rij, naar binnen. Krzysztof neemt ons mee door de middeleeuwen, via de 18de eeuw naar de moderne kunst uit de 20ste eeuw. Hij vraagt ons wat we zien, hij moedigt aan mee te denken, geeft complimenten. Langzamerhand beginnen we figuren te herkennen en ons bijna zelf een kunsthistoricus te voelen. Met alle gemak, alsof het hem geen enkele moeite kost, weet hij bij alle schilderijen jaartallen, namen en stromingen te noemen. Geheel tevreden en exact op tijd komen we weer bij de garderobe aan. Dit was niet urenlang sloffen door een museum; Krzysztof nam ons in een uur langs een aantal hoogtepunten, en wat hebben we er veel van geleerd!

JO Cadeau

Krzysztof is een van de freelancers die cadeau te geven is via JO Cadeau. JO Cadeau tovert freelancers om in cadeautjes; zo helpt het bedrijf mensen aan originele cadeautjes, freelancers aan meer werk en geeft het een boost aan de lokale economie. Neem eens een kijkje op de website en geef volgende keer ook een freelancer cadeau!

Heb jij al weleens een freelancer cadeau gegeven aan iemand of zelf cadeau gehad?

Terug naar boven pijl
0
0
0
0