Vind het juiste relatiegeschenk

Hoe zorg je ervoor dat je het juiste relatiegeschenk geeft aan jouw klant, leverancier of werknemer? Immers, je wilt laten zien dat je ze waardeert. Vandaar dat je er alles aan wil doen om het juiste relatiegeschenk te vinden.

Anno 20016 worden relatiegeschenken vaak ingezet door bedrijven om weg te geven aan klanten, leveranciers en werknemers. Het gaat om kleine giften, waaruit een bepaalde blijk van waardering moet uitgaan. Ook onbekenden kunnen een dergelijk geschenk ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die nog geen interesse heeft in het bedrijf, maar door het juiste relatiegeschenk dit wel kan worden. Natuurlijk, via promotiemateriaal.

Een promotiemedewerker inhuren?

Het komt ook voor dat bedrijven een promotiemedewerker inhuren. Deze staan dan vaak in het centrum en geven een folder en een relatiegeschenk. Dit kan een bril zijn, maar ook een flesje water, sleutelhanger of iets anders. Op de relatiegeschenken staat meestal de naam van het bedrijf of het logo. Dit doen ze om herkenbaar te zijn. Als een onbekende benieuwd is naar het bedrijf kan het zo worden opgezocht.

Naamsbekendheid vergroten

De bedoeling hiervan is dat meer mensen het bedrijf kennen, dus meer naamsbekendheid en meer mond tot mond reclame. Uiteindelijk kan dit leiden tot meer klanten of meer paginabezoekers, want natuurlijk ideaal is. Dit is allemaal leuk en aardig, maar hoe vind je als bedrijf nou het juiste relatiegeschenk. Vaak maakt het niet uit wat je kiest, als er maar tijd in is gestoken. Op het internet zijn er heel veel websites die relatiegeschenken aanbieden, deze kunnen verschillen per seizoen. In de zomermaanden zult je veel zonnebrillen zien, maar in de winter zie je toch vaker mutsen of handschoenen. Dit zijn producten waar je echt wat aan hebt en dat is fijn.

Zijn relatiegeschenken belangrijk?

Op de vraag ‘Zijn relatiegeschenken belangrijk?’ kan ik niet voor iedereen een antwoord geven. Zelf vind ik dat het goed is om elkaar te waarderen of dit nou met een cadeau is of want anders. Wel zijn relatiegeschenken ideaal als promotiemateriaal. Het kost niet veel en je bereikt veel mensen. Als je pennen als relatiegeschenk koopt kun je gemakkelijk heel veel kopen, omdat het goedkoop is. Pennen bedrukken met bedrijfsnaam of logo is een voordelige manier om je naamsbekendheid te vergroten, want veel mensen zullen het aannemen, omdat het handig is. Voor het bedrijf is het ook goed, omdat de naam erop staat, waardoor mensen het telkens voorbij zullen zien komen. Ook onbewust, want als je ermee schrijft zie je het toch. Daarnaast worden pennen vaak uitgeleend, waardoor meerdere mensen er onbewust over nadenken.

Foto: stevendepolo.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0