Een bijzonder lamp als cadeau?

Als je op zoek bent naar een nieuwe lamp, dan is er volop keuze. Ben je op zoek naar een bijzonder en een excentriek model, dan zul je wat actiever op zoek moeten gaan. We hebben een aantal lampen die erg opvallend zijn voor je op een rijtje gezet. Enkele bijzondere lampen.

Een lamp met dunne takken

De Heracleum hanglamp brengt je helemaal in de herfstsferen. De lamp kenmerkt zich door vormen van bijzonder takken. BertJan Pot heet de ontwerper. Pot experimenteert graag met nieuwe materialen en technieken. Hij wilde graag zo veel mogelijk LED lampjes laten branden in één keer. De electriciteitsdraden geven het beeld van allerlei dunne takken. De witte bladeren worden nagebootst met in totaal 63 LED lampjes. Heracleum is Latijn voor de plant berenklauw, die erg lijkt op deze designlamp.

Een vleermuis in je huis

Een lamp die op een vleermuis lijkt? De Pipistrello van Martinelli Luce mag dan misschien onschuldig klinken, maar dat is deze lamp zeker niet. Deze mooie lampen zijn geïnspireerd op een vleermuis. Zeer bijzonder dus. De puntige vleugels van de lampenkap lijken op de vleugels. De telescopische voet van de Pipistrello refereert aan het enorme zichtvermogen van het nachtdier. Desondanks straalt de lamp vriendelijkheid uit. De lamp is ideaal op om een nachtkastje te zetten overigens.

Een citrusvrucht?

Is het een citrusvrucht? Nee…het lijkt er zeker op…maar het is gewoon een lamp. Het is de Marset Maranga plafondlamp, ontworpen door Christophe Mathieu. Maranga is de naam voor fruitsoort, een denkbeeldige fruitsoort. De lamp lijkt partjes te hebben van een citrusvrucht. Dit maakt het ook zo exclusief. Het licht schijnt subtiel door de kleine partjes door. De Maranga plafondlamp van Marset is vervaardigd van 32 -met elkaar verbonden- secties van polycarbonaat. Daaronder zit een diffuser gemaakt van transparant polycarbonaat.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0