Een leuke felicitatie in de vorm van bloemen!

Een leuke felicitatie in de vorm van bloemen!

Heb je moeite met het vinden van een passend cadeau? Een felicitatie in de vorm van bloemen is in bijna alle gevallen een bij uitstek geschikte verrassing voor een verjaardag of andere gebeurtenis! Er zijn natuurlijk vele soorten bloemen die je zou kunnen geven. Wanneer je iemand bijvoorbeeld wil feliciteren, kan het een vrolijk boeket zijn, het is immers een vrolijke gebeurtenis. Je hebt ook verschillende soorten bloemen. Te denken valt aan een standaard boeket bloemen… niet erg origineel denk je dan. Daarom kun je er ook voor kiezen om een bloementaart cadeau te doen! Dat is pas echt een unieke verrassing in de vorm van bloemen!

Een bloementaart

Een bloementaart? Bestaat dat? Ja, dat bestaat. En het ziet er precies zo uit als je op basis van de naam kan verwachten. Een taartvorm, maar dan in plaats van slagroom een zee van mooie gekleurde bloemen. Een combinatie die uitermate grappig en origineel is om als felicitatie cadeau te geven. Een bloementaart is pas echt iets anders dan een standaard boeket bloemen. Een stuk leuker en origineler!

Bij diverse website kun je bloementaarten bestellen in verschillende afmetingen. Zo zijn de taarten in een diamater van 17, 20, 27 of 33 centimeter beschikbaar. Tevens is de bloementaart verkrijgbaar in vier verschillende kleurenvarianten; oranje, twee rozekleurige en één gemengd.

Er is ook een bloementaart van zijde beschikbaar. Het unieke aan deze bloementaart is dat hij jarenlang mooi blijft en dus is deze taart een blijvend cadeautje!

Kleur en betekenis van bloemen

Bij een soort felicitatie moet je natuurlijk rekening houden met de kleur van de bloemen.  Wanneer je een persoonlijk bloemstuk cadeau geeft, wil je niet alleen dat de bloemen er mooi uit zien, je wilt ook dat de bloemen bij diegene passen. Elke kleur staat namelijk voor een andere betekenis, evenals de bloemsoort. Daarom is het aan te raden om eerst onderzoek te doen naar de betekenis van het cadeau en dus niet puur een boeket sturen omdat je het mooi vindt. Om je op weg te helpen hebben we enkele kleuren uitgelicht:

Rood – staat vaak voor hartstocht, liefde en warmte.

Roze – blijheid en blijdschap, teder en onschuldig.

Oranje – bovenal een optimistische kleur die kracht en energie geeft. Voor een vrolijk, sportief of gezellig persoon.

Geel – symboliseert vrolijkheid, activiteit, zon en lente of een begin aan iets nieuws.

Wit – heeft vooral als betekenis dat het staat voor natuurlijke liefde, puurheid, zuiver, eenvoud, rust en kalmte.

Heb jij weleens van de bloementaart gehoord? Welke bloemen vind jij het mooist en welke kleur past het best bij jou? We horen het graag in een reactie van je!

Terug naar boven pijl
0
0
0
0