Een origineel Vaderdag cadeau knutselen

Ben je een moeder die dit jaar echt geen zin heeft om weer met je kleintjes naar de boekwinkel te gaan voor een boekenbon of naar de drogist voor een douche-pakketje voor hun vader? Dan ben je hier aan het juiste adres! Want wij geven hier een paar voorbeeldjes van knutselwerkjes die de kids zelf voor papa kunnen maken! Dat heeft vader toch ook veel liever, iets wat zelf gemaakt is boven iets dat zelf gekocht is?! Bovendien kan jouw zoon of dochter niet alleen zijn of haar creativiteit kwijt, maar is het ook mogelijk er een persoonlijk tintje aan te geven!

Een boekenlegger
Is papa een lezer? Elke avond een paar bladzijden lezen voor het slapengaan? Dan is het ideaal om een klein kunstwerkje tussen de bladzijde te kunnen leggen! In een aantal stappen zal worden uitgelegd hoe je een boekenlegger zelf kunt maken. Knip een stuk, wat dikker, papier uit met een lengte van ongeveer 15 cm. Het leukste is om een voetafdruk van de kinderen te gebruiken als vorm voor de boekenlegger. Laat de kinderen de boekenlegger zelf versieren met kleurtjes, een tekst, verf e.d. Houdt papa van voetballen, bier of muziek? Laat de kinderen iets in dit thema op de boekenlegger tekenen. Lamineer hierna de boekenlegger en perforeer aan de onderkant een gaatje. Rijg een touwtje door het perforeergaatje en leg hier een knoopje in. Hierna kun je de kinderen een eigen boekje laten maken door papier dubbel te vouwen en te laten betekenen. Leg de boekenlegger tussen het zelfgemaakte boekje en pak het cadeautje in… Klaar!

Een stropdas
Is vader een echte zakenman en gaat hij elke dag keurig in pak naar werk? Knutsel dan een zelfgemaakte stropdas voor papa! Knip een vorm van een stropdas uit een lap stof; bijvoorbeeld een oud laken of T-shirt. Maak bovenin in de knoop van de stropdas een zoompje, en doe hier een elastiek doorheen (of naai het elastiekje vast op de lengte van een mannennek). Hierna is het tijd om de stropdas te gaan versieren! Je kunt hem bijvoorbeeld bestempelen met in verf gedoopte kurken, de open zijkant van een lucifersdoosje of met een aardappel waar een vorm in gesneden is.  Verder kun je de stropdas natuurlijk ook gewoon beschilderen met textielverf! Als hij mooi versierd is, wacht dan goed tot de verf droog is. Hierna moet de stropdas eerst gestreken worden en daarna gewassen, hierdoor zorg je ervoor dat de verf er niet afgaat! Klaar!

Een fotolijstje
Heeft papa op kantoor nog een plekje over? Of op zijn nachtkastje? Geef hem dan een zelfgemaakt fotolijstje mét foto! Er zijn twee soorten fotolijstjes, allebei leuk om te knutselen: een papieren en een houten versie. Voor de papieren versie heb je wat dikker zwart karton nodig, vouw deze dubbel en teken aan beide kanten een uitstekende rand aan de bovenkant zoals op de foto. Knip alleen de zijkanten uit en laat de middelste randen aan elkaar. Teken met een witte stift de drie vakjes erop en tada: je hebt een ouderwetse camera! Knip de foto in een rondje en plak hem in het midden. De houten versie wordt van houten ijslollystokjes gemaakt (ook leuk om eerst ijsjes te eten), 8 ijslollystokjes in totaal, deze kun je vastmaken met lijm of een nietmachine. Verf de stokjes in een leuke kleur en knip uit papier figuurtjes om erop te plakken (zoals de bloem), of versier het lijstje met kleurtjes of verf. Maak de vierkante foto van jou (en je broertje(s) en/of zusje(s)) met de randjes vast aan de achterkant. Klaar!

Heb jij nog meer leuke tips om een leuk Vaderdag cadeau te knutselen? We horen het graag!

Terug naar boven pijl
0
0
0
0