Geld geven? Doe eens wat creatiefs!

Geld geven als verjaardagscadeau wordt vaak gezien als een saaie en niet erg enthousiaste manier om iemand te feliciteren met zijn of haar verjaardag. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je niet weet wát je moet geven of dat iemand als cadeautip om geld vraagt. Het geven van geld hoeft helemaal niet zo saai te zijn! Hieronder een aantal leuke tips om creatief geld te geven als cadeau! 

Cadeautip 1: De geld pot

Een erg leuke variant van creatief geld geven is de welbekende geld pot. Voor de gever vaak leuker dan voor de ontvanger, aangezien deze vieze handen zal krijgen. Één ding is zeker… jouw geldcadeau is uniek! Het maken van het cadeau is eenvoudig. Koop een goedkope euro shopper geld pot, zorg dat je het gewenste bedrag in kleingeld hebt en stop het kleingeld in de pot met geld. Vind je dit idee niet spannend genoeg? Dan kun je er voor kiezen om een pak yoghurt of ijs te gebruiken. Laat het ijs eerst smelten, stop het kleingeld erin en laat het weer invriezen.

Zorg wel voor voldoende servetjes bij het uitpakken van dit verjaardagscadeau!

Cadeautip 2: Biertje!

Een andere originele cadeautip is een biertje gevuld met geld. Het ontwerpen van dit cadeau is erg makkelijk, aangezien je hiervoor enkel een bierglas, goedkope gele gel en kleingeld nodig hebt. Als schuimkraag voor het biertje kun je scheerschuim gebruiken. Ook voor vrouwen kun je een dergelijk cadeau idee gebruiken, namelijk een cocktail! Vul een cocktailglas met roze gel en steek hier bijvoorbeeld een klein parapluutje in… vergeet de munten uiteraard niet. Proost!

Cadeautip 3: Delfts Blauw

Je kan ook mooi servies geven. Delfts blauw bijvoorbeeld zie je vaak terugkomen!

Cadeautip 4: Spaarpot

De laatste manier om creatief geld te geven is de onderschatte spaarpot. Spaarpotten heb je in alle soorten en maten. Je kunt er één kopen, maar het is misschien wel leuker om er zelf één te maken. Volledig naar eigen wens en naar de wens van degene die de spaarpot ontvangt. Houdt diegene van voetbal? Dan maak je een mooie voetbal of voetbalschoen. Leest diegene veel boeken? Dan maak je een spaarpot in de vorm van een boek of een boekenkast. Wens je toch niet zo creatief te werk te gaan, dan kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon een ouderwetse varken te geven met geld erin!

Je kunt het zo gek maken als je zelf wil, maar één ding is zeker… creatief geld geven is niet zo moeilijk als je denkt! In de toekomst hoop ik de verschillende vormen van creatief geld geven uit te werken in een daadwerkelijk stappenplan met voorbeelden. Blijf dus op de hoogte!

 

Terug naar boven pijl
0
0
0
0