kerstpakketten

Kom niet aan de kerstpakketten!

Vanaf volgend jaar hebben de werkgevers in ons land minder ter beschikking voor allerlei kleine extra uitgaven voor het personeel. Deze zijn samengevat in de werkkostenregeling. Denk aan de bedrijfsborrels, uitjes, fietsregelingen , trainingen en ook de kerstpakketten. Het bedrag dat de werkgevers hier belastingvrij aan konden spenderen was voorheen 1,5% van het loon en zal afnemen naar 1,2%. Waar zal op gekort gaan worden?

Eindejaarsgeschenken mateloos populair

Wat verreweg het meest geliefd is in het rijtje zijn de kerstpakketten die in december worden uitgedeeld. Hier gaat het eigenlijk niet eens om waaruit de pakketten zijn samengesteld, maar om het gebaar. En niet alleen de werknemer heeft er baat bij. Het hele gezin heeft plezier bij het samen uitpakken bij de kerstboom onder het genot van een hapje en een drankje. Het is iets wat er eigenlijk sinds jaar en dag bij hoort en daar moet niet aangekomen worden door de politiek vinden de meeste mensen.

Gezondheid belangrijk

In de belastingvrije zaken zijn ook diverse gezondheidscursussen en de zogenaamde fietsplannen te vinden. Wie verder denkt ziet dat deze voorbeelden kunnen bijdragen aan een gezonder en fitter personeel. Dit zou er voor kunnen zorgen dat het personeel minder ziek thuis zal zitten over het gehele jaar en is dus van positief waarde voor de bedrijven. Bij navraag is gebleken dat het merendeel vindt dat de gezondheid wel echt iets is van de werknemers zelf en zij dus zelf verantwoordelijk zijn hiervoor. Er zijn tenslotte genoeg uren die het personeel niet op het werk invult en zij zijn vrij om in te vullen hoe ze die besteden. Ook de manier waarop men leeft, of er gerookt en gedronken wordt is immers een eigen keuze waar de bazen weinig invloed op kunnen uitoefenen.

Slim combineren

De gezondheid van de werknemers zal echt niet met sprongen achteruit gaan door de veranderingen in de werkkostenregeling denken de werkgevers. Een beloning in de vorm van een kerstpakket geeft ook een stukje waardering voor de werknemer en dit heeft een prettigere sfeer op de werkvloer als resultaat. Een beetje meer saamhorigheid kan nooit kwaad in de donkere dagen voor Kerst. En de bedrijven die doordenken en het slim aanpakken slaan twee vliegen in één klap. Ze volgen een ontwikkeling die de laatste jaren in opkomst is. Het personeel trakteren op een gezond kerstpakket, met allerlei gezonde artikelen uit de eigen streek. Gezond en nog een tikkeltje persoonlijk ook, beter kan het niet.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0