Hoe vieren we kerst dit jaar?

Kerst zorgt voor goede verkoopcijfers

Ieder jaar weer zien we een forse omzetstijging bij de diverse winkels doordat mensen cadeaus kopen voor familie en vrienden, mooie kleding kopen voor het kerstdiner en hun huis versieren met een kerstboom of andere kerstartikelen. Op de dagen voor kerst zijn er extra koopavonden, zijn de winkelstraten sfeervol ingericht met kerstverlichting en vinden talloze mensen hun weg naar de diverse winkels voor hun kerstinkopen. En kerstinkopen doen kan natuurlijk heel gezellig zijn. Moeder en dochter samen op stap om leuke cadeautjes te kopen, hapje eten samen, luisteren naar sfeervolle kerstmuziek, enz. En ja, er wordt natuurlijk tijdens de kerstdagen weer veel te veel gegeten maar dat lijnen en lopen we er in het nieuwe jaar wel weer af.

Stijging online inkopen voor kerst

Maar ook worden er steeds meer inkopen voor de kerst online gedaan. Dat kost natuurlijk minder tijd, je hoeft er de deur niet voor uit en meestal kun je online gebruik maken van forse aanbiedingen als je precies weet waar je naar op zoek bent. Want ook online is de concurrentie tussen de verschillende webwinkels moordend. Als consument kun je daar natuurlijk je voordeel mee doen, dat kan behoorlijk schelen in je portemonnee. Er is al jaren een verschuiving te zien van inkopen voor het sinterklaasfeest naar inkopen voor kerstmis. Vroeger werd Sinterklaas uitvoerig gevierd met cadeaus, gedichten en surprises. Dat gebeurt / Hoofddorp – Net nog steeds, maar steeds mensen verschuiven de welbekende pakjesavond naar kerstavond. Wat daarbij opvallend is, zijn de verschillen in waarde van de kerstcadeaus en sinterklaascadeaus. Over het algemeen ligt de waarde van kerstcadeaus veel hoger dan die van cadeaus voor Sinterklaasavond.

Wat zit er dit jaar in het kerstpakket?

Ieder jaar weer rond kerstmis krijgen talloze werknemers en zakelijke relaties over de hele wereld kerstpakketten van hun werkgever of zakenrelaties. Sommige werknemers verheugen zich daar echt op, want wij mensen zijn van nature nieuwsgierig. Kerst is een gezellige tijd in de donkere dagen van de winter. Sneeuw, de open haard aan, borrelen met familie of vrienden. Familiebanden worden aangehaald, ruzies worden bijgelegd. Naast de traditionele kerstpakketten met wijn, paté en soep in het kerstpakket, zie je steeds meer dat bedrijven bij de diverse aanbieders van kerstpakketten biologische en fair trade kerstpakketten laten samenstellen. Kennelijk is daar behoefte aan onder de werknemers, niet in de laatste plaats door het besef dat we zuiniger moeten omgaan met het milieu en onze aarde. Daarnaast zie je de meest originele kerstpakketten voorbij komen, van weekendjes weg tot tochtjes met een luchtballon. Je kunt het zo gek niet noemen of het zit wel in het kerstpakket. We moeten onze werknemers en zakenrelaties ten slotte tevreden houden, nietwaar?

Terug naar boven pijl
0
0
0
0