Vier must haves voor je MacBook

Vier must haves voor je MacBook

In een tijd waarin iPhones en iPads langzaam meer functionaliteiten overnemen van de ouderwetse MacBook zijn er momenten waarop je toch echt een beroep moet doen op een goede MacBook. Wat is een goede MacBook zonder accessoires. Kortom, tien must haves voor je MacBook.

Safety first

Laten we beginnen met het voornaamste. Een MacBook is je lief en daarom is het safety first. Kortom, een logische eerste vermelding is die van een goede tas of sleeve. De keuze is aan jou.

Het grootste voordeel van een tas is dat naast de MacBook ook nog andere accessoires meegenomen kunnen worden. Hoe groot de tas moet zijn is afhankelijk van de aangeschafte MacBook. Let goed op het formaat dat je wilt aanschaffen. Dit geldt ook voor de aanschaf van een sleeve. Hiermee bescherm je de MacBook, maar is er geen mogelijkheid om accessoires mee te nemen. Een externe muis moet je dus apart vervoeren. Het voordeel is dat je de sleeve wel gemakkelijk onder je schouder mee kunt nemen.

De prijzen van een tas of sleeve variëren van een paar tientjes tot honderden euro’s. Ook hier moet je de vraag stellen hoe ver je wilt gaan. Wat is voor jou belangrijk? Meer informatie over het beschermen van jouw MacBook is te vinden via www.mac-cover.nl.

Opslag

Natuurlijk gebruik je iCloud of DropBox (of een andere gelijkwaardige cloudprovider) voor het opslaan van jouw belangrijke documenten, foto’s en misschien zelfs muziekbestanden. Omdat je soms ook wel eens bestanden moet delen met anderen zonder dat dit een optie is, moet je een beroep doen op een USB-stick. Laat dat nu net een probleem zijn. Een grote USB-stick is groot en wordt door velen gezien als lastig.

Vergeet dat maar. Denk aan de producten van Sandisk. Bijvoorbeeld de Ultra Fit-serie. Voor een bedrag rond de achttien euro beschik je over een mini USB-stick met een opslagcapaciteit van 64 GB. Je kunt deze bestellen bijvoorbeeld via DataIO.

Snel netwerken

Hoewel Apple de Thunderbolt-aansluitingen vaarwel gezegd heeft, wordt met een speciale adapter de mogelijkheid geboden om nog steeds een netwerkkabel aan te sluiten op je MacBook. Dankzij de snelheid van de USB-poorten op je Mac is het geen enkel probleem om op deze manier te profiteren van een snelle internetverbinding.

Via de eerder genoemde website van Mac-Cover kun je de Ethernet-adapter bestellen.

Back-up

Hoewel je de eerder genoemde clouddiensten prima kunt gebruiken als manier van back-up is er natuurlijk dé time capsule. De time capsule biedt je de mogelijkheid om ook zonder een snelle dataverbinding een back-up te maken. Overigens niet slechts van een MacBook. Op de website van Apple kun je hierover meer informatie lezen.

Overigens is het niet noodzakelijk om een bedrade netwerkverbinding te gebruiken voor het maken van de back-ups. De time capsule beschikt ook over een krachtige wifi-verbinding.

Terug naar boven pijl
0
0
0
0